vineri, aprilie 19, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

A fost inaugurată Direcția Situații Excepționale din Ungheni

Acasă Regiuni Chișinău mun. A fost inaugurată Direcția Situații Excepționale din Ungheni

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a inaugurat Direcția Situațiilor Excepționale din mun. Ungheni.

Construcția remizei din temelie a fost posibilă datorită suportului Programului de Asistență Umanitară al Guvernului SUA, care a investit în proiect peste 470.000 USD, un milion lei fiind contribuția din partea Guvernului R. Moldova.

În cadrul unității vor activa peste 60 de angajați ai IGSU. Aceștia vor asigura securitatea în prevenirea și lichidarea situațiilor de risc pentru locuitori din 72 de localități a raionului Ungheni. Sediul unității este utilată cu mai multe încăperi multifuncţionale, birouri de lucru, boxe pentru păstrarea tehnicii de intervenţie în situaţii excepţionale, dar şi săli de conferinţă şi instruiri.

La ceremonia de deschidere a noului sediu de salvatori și pompieri a participat Ministrul afacerilor interne Ana Revenco, Ambasadorul SUA Kent D. Longsdon, șeful IGSU, col. Alexandru Oprea, reprezentanți ai APL.

Până în prezent au fost construite și renovate subdiviziuni a IGSU din raioanele Basarabeasca, Căușeni, Bălți, Edineț, Comrat, Soroca, Cimișlia, Cahul, Taraclia Hâncești, Cantemir și Anenii Noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -