duminică, februarie 25, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

UE a lansat un program de stagii plătite pentru tineri din Moldova în instituțiile guvernamentale

Acasă Regiuni Chișinău mun. UE a lansat un program de stagii plătite pentru tineri din Moldova...

Studenții din anul III și IV (licență), masteranzii, precum și proaspeții absolvenți pot face stagii de practică în instituțiile publice centrale ale R. Moldova, pentru o perioadă de două luni.

Beneficiarii programului de burse vor fi ghidați în activitatea lor de către Înalții Consilieri ai Uniunii Europene.

Programul de stagii pentru tineri în instituțiile publice este o inițiativă comună a UE și a Guvernului R. Moldova.

Programul oferă tinerilor posibilitatea de a obține o imagine din interior a activităților și responsabilităților administrației publice şi de a lucra, timp de două luni,  împreună  cu funcționarii publici în domenii precum: economie, educație, mediu, integrare europeană, politici de reintegrare, infrastructură și dezvoltare regională ș.a. Pentru a afla din prima sursă cum și-au început cariera în serviciul public funcționari din R. Moldova, dar și din statele membre ale Uniunii Europene, studenții sunt invitați, în perioada 5-12 mai, la sesiuni de informare interactive care vor avea loc ȋn universități din Chișinău, Cahul și Bălți:

  • Universitatea de Stat “B.P.Hașdeu” din Cahul, 6 mai, 11.00;
  • Universitatea de Stat “A.Russo” din Bălți, 11 mai, 11.00;
  • Academia de Studii Economice, Chișinău, 12 mai, 10.00.

Stagiul de practică se va desfăşura în perioada iunie – august 2022, iar bursele oferite stagiarilor sunt finanțate integral de către Uniunea Europeană.

Inițiativa de implicare a tinerilor prin stagii de practică în cadrul instituțiilor statului din Moldova a fost lansată în contextul Anului European al Tineretului 2022, marcat și în R. Moldova, care încurajează participarea pro-activă a tinerilor în toate activitățile de ordin social, economic și administrativ.

Dosarele de participare, care includ CV-ul și o scrisoare de motivare, vor fi expediate pe e-mail, cu mențiunea „Burse”, până pe 27 mai 2022. Candidații pre-selectați vor fi ulterior invitați la proba de interviu.  Mai multe detalii despre procedura de depunere a dosarelor pot fi găsite aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -