vineri, aprilie 26, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Peste 700 de proiecte au fost admise în Programul „Satul european”. Valoarea acestora depășește de câteva ori bugetul programului

Acasă Regiuni Chișinău mun. Peste 700 de proiecte au fost admise în Programul „Satul european”. Valoarea...

717 proiecte din cele 724 de proiecte depuse au fost admise în cadrul Programului „Satul european”. Valoarea totală a proiectelor se cifrează la 2,8 mlrd. de lei, în timp ce bugetul programului alcătuiește 670 mil. de lei.

Vicepremierul responsabil de Infrastructură, Andrei Spânu, a anunțat că în regiunea de nord au fost depuse 203 proiecte; în Centrul țării – 337; la Sud – 156 și în autonomia găgăuză 28 de proiecte.

Potrivit lui Spânu, cele mai multe proiecte, în sumă de circa 1,3 mlrd. de lei, vizează construcția, extinderea, reabilitarea și modernizarea sistemelor de alimentare cu apă, de epurare a apei și de canalizare.

Alte priorități de investiții în localități sunt iluminatul stradal (99 mln. de lei); eficiență energetică și reabilitarea clădirilor publice (685 mln. de lei); instalarea sistemelor de producere și furnizare a energiei folosind resurse regenerabile (32 mln de lei) etc.

Programul „Satul european” a fost lansat în luna martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -