sâmbătă, februarie 24, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Rezoluția Parlamentului European privind Moldova va cere acordarea statutului de țară candidată la UE

Acasă Regiuni Chișinău mun. Rezoluția Parlamentului European privind Moldova va cere acordarea statutului de țară candidată...

Parlamentarul român, Siegfried Mureșan, a anunțat aseară că au fost încheiate negocierile pe rezoluția Parlamentului European privind R. Moldova. Mureșan spune că acesta este cel mai ambițios document privind Moldova adoptat vreodată de o instituție a Uniunii Europene.

Proiectul urmează să fie dezbătut astăzi în Parlamentul European.

Acordarea R. Moldova statutul de țară candidată la UE este cel mai important element al rezoluției.

„R. Moldova este la fel de importantă pentru securitatea și stabilitatea UE cum este și Ucraina. Toată Europa a văzut acest lucru în ultimele luni, odată cu declanșarea invaziei ruse în Ucraina”, menționează Siegfried Mureșan.

Alte elemente importante din rezoluție, potrivit europarlamentarului, este cerința integrării R. Moldova la piața unică a UE, adică deschiderea acesteia pentru produsele moldovenești și creșterea sprijinului financiar din partea UE pentru R. Moldova. În rezoluție se va solicita Comisiei Europene să înainteze o propunere privind liberalizarea deplină a transporturilor și a comerțului dintre Moldova și Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -