duminică, iulie 14, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Președintele Consiliului European vine în R. Moldova

Acasă Regiuni Chișinău mun. Președintele Consiliului European vine în R. Moldova

Președintele Consiliului European, Charles Michel, va veni mâine, 4 mai, în Chișinău. Oficialul european va avea o întrevedere cu președintele R. Moldova, Maia Sandu.

Astăzi, Charles Michel se va afla la Alexandroupolis, Grecia, la invitația prim-ministrului elen Kyriakos Mitsotakis. Aici, sunt așteptați și prim-ministrul bulgar, Kiril Petkov Petkov, președintele sârb, Aleksandar Vucic, și prim-ministrul Republicii Macedonia de Nord, Dimitar Kovachevski.

Potrivit paginii web a Consiliului European, liderii vor inaugura începerea lucrărilor de construcție a unui nou terminal de GNL, care va îmbunătăți furnizarea de gaze și infrastructura de gaze în întreaga regiune a Europei de sud-est.

Terminalul plutitor de GNL de la Alexandroupolis va contribui la îndeplinirea obiectivului UE de a-și elimina treptat dependența de gazul rusesc, cât de repede posibil. Proiectul va oferi noi surse și noi rute de aprovizionare cu gaze naturale și va consolida siguranța aprovizionării Greciei, a Bulgariei și a altor țări din regiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -