vineri, februarie 23, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Victimele avariei de la Cernobâl au fost comemorate la Chișinău  

Acasă Regiuni Chișinău mun. Victimele avariei de la Cernobâl au fost comemorate la Chișinău  

Victimele avariei de la Centrala nucleară de la Cernobâl au fost comemorate în cadrul unui eveniment solemn. Ceremonia a avut loc astăzi, la Complexul memorial al victimelor catastrofei de la Cernobâl, situat pe strada Valea Trandafirilor din Capitală.

În dimineața zilei, la Biserica Sf. Mare Mucenic Gheorghe de pe teritoriul Complexului memorial a fost oficiat serviciul divin, urmat de un miting şi depunerea de flori la monumentul participanților la acțiunile de lichidare a consecințelor avariei.

Totodată, pe parcursul zilei, evenimente similare au avut și în alte localități din țară, la care de asemenea au participat membri ai Parlamentului.

Pe 26 aprilie 1986 s-a produs cea mai mare catastrofă nucleară civilă. Aproape 3500 de bărbați și femei din Moldova au fost mobilizați pentru a lupta cu consecințele avariei.

Anual, pe 26 aprilie, este marcată Ziua comemorării victimelor catastrofei de la Centrala atomo-electrică din oraşul Cernobâl şi ale altor avarii nucleare, instituită prin Hotărârea Parlamentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -