luni, aprilie 15, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Spicherul Igor Grosu confirmă că „s-au pornit” discuțiile cu „Gazprom”

Acasă Regiuni Chișinău mun. Spicherul Igor Grosu confirmă că „s-au pornit” discuțiile cu „Gazprom”

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a confirmat, în această seara, la postul N4, că au fost inițiate discuțiile dintre autoritățile de la Chișinău și concernul rus „Gazprom” pe subiectul extinderii termenului de auditare a datorilor istorice ale „Moldovagaz”, informează Jurnalist.md. 

„S-au pornit niște discuții dintre ai noștri și „Gazprom”, a spus Grosu, fără a oferi mai multe detalii pe acest subiect.

Spicherul a spus că a fost argumentată cerința extinderii termenului în situația în care agenții economici din domeniul auditului și-au contractat activitățile.

Igor Grosu a mai spus că se va proceda la abordarea  directă a companiilor. Ne dorim să clarificăm situația datoriilor, a specificat spicherul.

Recent, vicepremierul pe Infrastructură, Andrei Spânu, declarase că „Gazprom” nu a dat nici un răspuns la demersurile autorităților de la Chișinău și ale „Moldovagaz” în care se solicita extinderea termenului pentru realizarea auditului la datoriile istorice de peste 700 mil. USD față de „Gazprom”. Toamna trecută, s-a convenit că auditul datoriilor urma să fie făcut până la 1 mai 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -