duminică, februarie 25, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Măsurile Chișinăului în contextul incidentelor din Transnistria

Acasă Articole Altele Măsurile Chișinăului în contextul incidentelor din Transnistria

Consiliul Suprem de Securitate a constatat faptele de escaladare și a recomandat instituțiilor publice luarea a cel puțin patru măsuri, informează Jurnalist.md.

După ședința Consiliului Suprem de Securitate, președinta Maia Sandu a precizat că vor fi crescute intensitățile verificărilor circulației în adiacența zonei de securitate; crescute intensitățile patrulării și verificărilor pe teritoriul R. Moldova și la frontieră; va fi crescut nivelul de alertă în ceea ce privește securizarea obiectivelor de infrastructură critică și va crescut nivelul de alertă a instituțiilor responsabile de asigurarea ordinii publice și securității.

Maia Sandu a declarat că ceea ce se întâmplă în regiune este o escaladare a tensiunilor ale „forțelor pro-război din interiorul regiunii transnistrene”, amintind în context și de alertele cu bombă din ultimele săptămâni.

Potrivit Maiei Sandu, autoritățile de la Chișinău „condamnă provocările” și „urmăresc cu precauție ceea ce se întâmplă în regiune.”

„Acest tensiuni se întâmplă pe teritoriul necontrolat de facto de către autoritățile de la Chișinău. Dar acesta este teritoriul R. Moldova, iar acolo locuiesc cetățenii noștri. Pacea, apărarea vieții și bunăstării cetățenilor este prioritatea noastră”, a declara președinta țării.

Maia Sandu a confirmat că și în apropiere de aerodromul de la Tiraspol a fost înregistrată o explozie.

Președintele R. Moldova a spus că legătura dintre Chișinău și Tiraspol este menținută prin intermediul Misiunii OSCE.

Întrebată de presă, Maia Sandu a spus că nu are planificată o discuție telefonic cu președintele rus, Vladimir Putin.

Precizăm că, în ultimele ore, în regiunea transnistreană au avut loc patru incidente: asupra sediului MGB au fost lansate câteva grenade, au fost aruncate în aer două turnuri de radiocomunicație în preajma localității Maiak, o explozie în preajma aerodromului din Tiraspol și câteva explozii lângă Parcani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -