marți, mai 21, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

De azi, a intrat în vigoare un nou termen de două luni a stării de urgență

Acasă Regiuni Chișinău mun. De azi, a intrat în vigoare un nou termen de două luni...

De astăzi, a fost prelungită starea de urgență pentru încă 60 de zile. Decizia, amintim, a fost votată în ședința Parlamentului de la sfârșitul săptămânii trecute la propunerea Guvernului, în contextul războiului din Ucraina.

Conform Parlamentului, adoptarea acestei hotărâri a fost necesară, pentru ca Executivul să aibă în continuare pârghii și instrumente, care să permită luarea deciziilor rapide și eficiente. Aceste aspecte vizează procedurile de recepționare a ajutoarelor umanitare, de alocare a mijloacelor financiare sau de simplificare a mai multor procese aferente gestionării crizei refugiaților.

Pe perioada stării de urgență, Comisia pentru Situații Excepționale a R. Moldova va emite dispoziții în vederea punerii în executare mai multor măsuri, printre care instituirea regimurilor speciale de intrare și ieșire din țară și de circulație pe teritoriul țării. Comisia va putea adopta decizii necesare pentru întreprinderea unor acțiuni rapide de asigurare cu resurse energetice.

Pe durata stării de urgență, Comisia pentru Situații Excepționale va emite dispoziții cu caracter obligatoriu și executorii pentru conducătorii autorităților administrației publice centrale și locale, ai agenților economici, ai instituțiilor publice, precum și pentru cetățeni și alte persoane aflate pe teritoriul R. Moldova.

Anterior, Parlamentul a adoptat decizia, conform căreia alegerile locale noi din luna mai în unele localități vor putea fi organizate în condițiile stării de urgență.

La 24 februarie, Parlamentul a adoptat decizia privind instituirea stării de urgență pentru 60 de zile în legătură cu războiul din Ucraina. Termenul acestea a expirat la 24 aprilie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -