vineri, iunie 14, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

R. Moldova a transmis Comisiei Europene primul chestionar de aderare la UE. Maia Sandu: „UE este lumina de la capătul tunelului”

Acasă Regiuni Chișinău mun. R. Moldova a transmis Comisiei Europene primul chestionar de aderare la UE....

Ceremonia de transmitere a primului chestionar completat cu răspunsuri la cele circa 400 de întrebări a avut loc azi la instituția prezidențială. Documentul a fost transmis de premierul Natalia Gavrilița șefului Delegației UE la Chișinău, Janis Mazeiks. Cel de-al doilea chestionar, mai voluminos decât primul, va fi completat până la mijlocul lunii mai, transmite Jurnalist.md.

În cadrul ceremoniei, președinta Maia Sandu a declarat că integrarea în UE este proiectul de țară al R. Moldova.

„Integrarea R. Moldova în UE este proiectul nostru de țară, este proiectul acestei generații, este lumina de la capătul tunelului, de care avem nevoie cu toții”, a spus Maia Sandu, afirmând că „UE este lumina de la capătul tunelului.”

Șefa statului a mai adăugat: „știm de unde pornim, știm ce avem de făcut și știm că trebuie să facem un efort enorm, dar real pentru ca să ajungem acolo.”

Prim-ministrul Natalia Gavrilița a declarat, între altele, că R. Moldova a mai făcut încă un pas spre viitorul său european: „suntem gata să mergem mai departe pe calea europeană și vrem să aducem Europa la noi acasă.”

Șeful Delegației UE la Chișinău, ambasadorul Janis Mazeiks, a spus că viteza cu care a fost completat primul chestionar de aderare la UE demonstrează determinarea Moldovei de a ajunge mai repede în familia și că așteaptă cu nerăbdare să fie completat și cel de-al doilea chestionar.

R. Moldova a semnat cererea de aderare la Uniunea Europeană la 3 martie, iar la 11 aprilie a primit de la Comisia Europeană primul chestionar de aderare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -