luni, august 8, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Ambasadorul rus în Moldova a fost convocat a doua oară consecutiv de autoritățile de la Chișinău

Acasă Articole Altele Ambasadorul rus în Moldova a fost convocat a doua oară consecutiv de...

Ambasadorul Rusiei în Moldova, Oleg Vasnețov, a fost convocat azi Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene în legătură cu declarațiile reprezentantului Ministerului rus al Apărării

Diplomatului rus i-a fost „exprimată îngrijorarea profundă față de afirmațiile făcute de oficialul rus.”

MAEIE califică aceste declarații drept nefondate și în contradicție cu poziția Rusiei de susținere a suveranității și integrității teritoriale a R. Moldova, în frontierele recunoscute la nivel internațional.

În cadrul întrevederii, a fost reiterat faptul că R. Moldova este un stat neutru și exprimată solicitarea ca acest principiu să fie respectat de toți actorii internaționali, inclusiv de către Rusia.

Precizăm că astăzi un ofițer de rang înalt al Districtului Militar Central a declarat că preluarea controlului de către armata rusă a sudului Ucrainei, în cadrul celei de-a doua etape a „operațiunii speciale”, ar crea o ieșire către Transnistria, unde populația vorbitoare de limba rusă ar fi supusă presiunilor.

Ieri, ambasadorul Oleg Vasnețov a fost convocat la MAEIE în legătură cu unele declarații ale reprezentantului MAE de la Moscova, Maria Zaharova, la adresa președintei Maia Sandu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -