sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Mitropolitul Basarabiei va aduce la Chișinău Lumina de la Ierusalim

Acasă Regiuni Chișinău mun. Mitropolitul Basarabiei va aduce la Chișinău Lumina de la Ierusalim

ÎPS Părinte Mitropolit Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, va aduce, sâmbătă, 23 aprilie, Sfânta Lumină de la Ierusalim de la Aeroportul Internațional din Iași, unde, aceasta, va sosi cu o aeronavă de la Ierusalim.

Potrivit unui comunicat al Mitropoliei Basarabiei (Patroarhia Română),  citat de Radio Chișinău, Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă pe meleagurile basarabene, ca poporul cel binecredincios să se împărtășească de bucuria sfântă a Învierii Domnului, simțindu-se aproape de Sfântul Mormânt al Domnului nostru Iisus Hristos.

Preacuvioșii Părinți Stareți, Precucernicii Părinți Protopopi și slujitorii sfintelor altare sunt așteptați la Sediul Mitropoliei Basarabiei, str. 31 August 1989, nr. 161, sâmbătă, 23 aprilie, începând cu ora 19:00, să întâmpine pe ÎPS Părinte Mitropolit Petru și să primească Sfânta Lumină, ca până la ora 00:00 să fie prezentă în sfintele altare a tuturor bisericilor de pe cuprinsul Mitropoliei Basarabiei, ca mai apoi să fie transmisă credincioșilor.

Una din cele mai vechi atestări documentare a minunii pogorârii Sfintei Lumini o avem din anul 617 d. Hr., după cucerirea Ierusalimului de către perși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -