marți, mai 21, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Guvernul se întrunește azi în ședință și urmează să aprobe mai multe proiecte importante

Acasă Regiuni Chișinău mun. Guvernul se întrunește azi în ședință și urmează să aprobe mai multe...

Cabinetul de Miniștri se întrunește în după amiaza zilei de azi în ședință. Ordinea de zi include 16 proiecte de hotărâri.

Printre cele mai importate se numără aprobarea proiectului de lege pentru ratificarea acordului dintre Guvernul RM şi Guvernul SUA privind terenul pentru construcția Ambasadei SUA în R. Moldova, fiind vorba de fostul Stadion Republican din Chișinău. Acordul a fost semnat la 12 iulie 2019. Cabinetul de Miniștri urmează să aprobe azi și proiectul ce ține de procedurile de transmitere cu titlu oneros a terenului fostului stadion cu suprafața de circa 5,2 hectare, urmând ca APP să semneze cu SUA actele necesare pentru formarea contractului de vânzare-cumpărare a terenului.

De asemenea urmează să aprobe proiectul cu privire la inițierea negocierilor asupra proiectului Protocolului de amendare a Acordului dintre Guvernul RM și Guvernul României privind reglementarea construirii unor apeducte.

Guvernul va repartiza mijloacelor financiare autorităților administrației publice locale din bugetul de stat pentru susținerea programelor raionale și municipale de granturi destinate organizațiilor de tineret și grupurilor de inițiativă ale tinerilor.

De asemenea, urmează să fie instituit Comitetului bilateral al R. Moldova în cadrul Parteneriatului de cooperare Moldova – Statul Carolina de Nord (SUA).

Cabinetul de Miniștri urmează să examineze câteva proiecte ce țin de cooperarea financiară și tehnică cu Germania și Elveția.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -