duminică, august 14, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Guvernul a rectificat bugetul pentru 2022 cu un deficit de aproape 20 mlrd. de lei

Acasă Chișinău mun. Guvernul a rectificat bugetul pentru 2022 cu un deficit de aproape 20...

Cabinetul de Miniștri a aprobat azi proiectul de rectificare a Bugetului Public Național. Cheltuielile au fost majorate cu 6,9 mlrd. de lei până la circa 84 mlrd. de lei , iar veniturile – cu 2,69 mlrd. de lei, până la 103,8 mlrd. lei. Deficitul bugetar se va ridicat la 19,8 mlrd., informează Jurnalist.md.

Proiectul urmează să fie transmis în Parlament pentru aprobare.

Rectificările Guvernului sunt făcute în contextul crizei energetice și umanitare, care afectează economia națională.

2,45 mlrd. de lei vor fi îndreptate în domeniul protecției sociale, inclusiv pentru indexarea și creșterea pensiilor și a prestațiilor sociale, în urma reformării Programului de Ajutor Social. Un miliard de lei va fi îndreptat pentru plata resurselor termo-energetice pentru instituțiile bugetare și cele medicale publice.

700 de milioane de lei vor fi alocate pentru programele de susținere a mediului de afaceri și agricultură. Pentru reabilitarea drumurilor vor fi alocate 1,1 mlrd. de lei, iar peste 906 mil. lei și volumul transferurilor către bugetele locale.

Proiectul prevede și o majorare cu 2,69 mlrd. de lei a veniturilor încasate la bugetul public național din contul creșterii încasărilor din impozite, taxe și intrărilor din granturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -