duminică, mai 19, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

FOTO. O studentă moldoveancă la Design în Iași crede că imaginile vor deveni principalul mijloc de comunicare între oameni

Acasă Articole Educaţie FOTO. O studentă moldoveancă la Design în Iași crede că imaginile vor...

Nicolina Lupacescu este o tânără care se ocupă cu ceea ce a visat de mică – ARTA. Ea are 20 de ani și s-a născut la Mihăileni, Râșcani, iar, în prezent, e studentă în anul I la Facultatea de Arte Vizuale și Design a Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași .

„Am ales să studiez specialitatea de design graphic, o specialitate care, cred că e în topul celor mai actuale și necesare în secolul nostru”, spune tânăra.

Despre designul graphic, Nicolina spune că e o modalitate de comunicare vizuală, bazată pe ilustrare și simboluri. E o profesie pe cât de creativă pe atât de exactă, susține tânăra.

Nicolina continuă să se implice în activitatea civică a tinerilor din Mihăileni. Recent, ea a creat simbolurile identitare pe rețelele de socializare ale Consiliului Local al elevilor din Liceul „Eugen Coseriu” și Tinerii Mihăilenari.

O lucrare de design transformă o comunicare scrisă în una vizuală, care câștigă teren.

„Eu cred că e viitorul aparține imaginilor. Ne vom informa și vom percepe realitatea doar din imagini, fiindcă într-o lume în care tehnologiile se dezvoltă atât de rapid, nu mai e timp de prea multă comunicare scrisă, narațiune și lungi meditații”, spune Nicolina Lupacescu.

De mică, Nicolina era convinsă că se va regăsi în artă. A fost un scop pe care și l-a pus și spre care se îndreaptă cu tenacitate. Fiind la facultate, încearcă să îmbine teoria cu practică, că aplice în creația sa toate cunoștințele acumulate .

„E o specialitate ce necesită mai multă practică decât teorie”, spune Nicolina Lupacescu.

Până facultate, Nicolina era pasionată de realizarea ilustrațiilor pentru copii. Nu a renunțat la ea nici acum. Așa că mai tot timpul liber și-l dedică desenului și schițelor.

Câteva din lucrările Nicolinei – mai jos.

Nicoleta ALBOT,
corespondentă comunitară în s. Mihăileni, Râșcani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -