joi, noiembrie 23, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Un expert străin va conduce Comisia de evaluare a judecătorilor și procurorilor din R. Moldova

Acasă Regiuni Chișinău mun. Un expert străin va conduce Comisia de evaluare a judecătorilor și procurorilor...

În prima sa ședință, Comisia independentă de evaluare a integrităţii candidaţilor la funcţia de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor şi procurorilor (Comisia „Pre-Vetting”) l-a ales pe Herman von Hebel în funcția de președinte. 

Potrivit unui comunicat de presă, citat de bizlaw.md, distribuit de Comisie, Herman von Hebel a spus că „membrii sunt nerăbdători să înceapă procesul de evaluare”.

„Ne angajăm ferm să asigurăm un proces de evaluare eficient și echitabil pentru aceste poziții esențiale în sistemul justiției din R. Moldova și sperăm ca candidații aleși în cele din urmă în organele de autoadministrare ale judecătorilor şi procurorilor vor aduce schimbarea necesară pentru continuarea implementării reformelor”, a menționat președintele Comisiei.

Comisia planifică ca evaluarea să înceapă pe parcursul lunii mai. Candidații pentru calitatea de membru în CSM și al CSP vor fi evaluați cu prioritate. Procesul integral de evaluare poate dura până în luna decembrie.

Comisia „Pre-Vetting” este compusă din șase membri numiți de Parlament, dintre care trei au fost recomandați de partenerii internaționali de dezvoltare care acordă asistență tehnică R. Moldova. Este vorba de Herman von Hebel (Țările de Jos); Victoria Henley (SUA); Nona Tsotoria (Georgia), Nadejda Hriptievschi (R. Moldova); Vitalie Miron (R. Moldova) și Tatiana Răducanu (R. Moldova).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -