sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Agenția Națională a Arhivelor are un nou director

Acasă Regiuni Chișinău mun. Agenția Națională a Arhivelor are un nou director

Noul director al Agenției Naționale a Arhivelor a fost numit istoricul Igor Cașu. Acesta a fost prezentat colectivului instituției de către ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, și Secretara generală Stela Ciobanu.

Ministrul Justiției a recomandat noului director să înceapă lucrul pe digitalizarea arhivelor și oferirea posibilității de a solicita documentele necesare în format online.

„Digitalizarea ne determină să fim fermi în acțiuni și să începem aceste procese de reformare a Agenției”, a spus Sergiu Litvinenco.

Ministrul Justiției i-a solicitat noului director să atragă atenția și la alte obiective, cum ar fi actualizarea legislației în domeniul arhivisticii și adaptarea ei la normele europene; extinderea accesului la fondurile de arhivă; implementarea sistemelor informaționale electronice în domeniul arhivistic ș.a.

Dr. în istorie Igor Cașu, în vârstă de 48 de ani, este un cunoscut istoric. Autor a mai multor cărți și studii, Igor Cașu a lucrat mulți ani în arhive ca cercetător. A absolvit Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași. În 2010 a fondat și condus Centrul pentru Studierea Totalitarismului de la USM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -