sâmbătă, noiembrie 26, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

„Moldovagaz” a solicitat „Gazprom” prelungirea perioadei pentru auditarea datorilor istorice

Acasă Regiuni Chișinău mun. „Moldovagaz” a solicitat „Gazprom” prelungirea perioadei pentru auditarea datorilor istorice

SA „Moldovagaz” a transmis către concernul rus „Gazprom” un demers oficial în care a solicitat extinderea termenului de auditare a datoriilor istorice. Despre aceasta a anunțat președintele Consiliului de Administrație al SA „Moldovagaz” , Vadim Ceban. 

Termenul de auditare la care au ajuns R. Moldova și Gazprom la finele anului trecut inițial expiră la 1 mai, dată după care urma să fie semnat un acord privind modul de achitare a datoriilor.

Nici o companie internațională de audit nu și-a depus dosarul pentru participare la concurs. Autoritățile au invocat că reticența s-a datorat situației complicate regionale.

Aseară, la o emisiune tv, premierul Natalia Gavrilița a admis că „Gazprom” ar putea recurge la rezilierea contractului de livrare a gazelor către Moldova.

Recent, președintele Consiliului de Administrația al „Moldovagaz”, Vadim Ceban, a spus că datoriile față de „Gazprom” se ridică la 709 mil. USD. Acestea s-au acumulat din 1995 și până în 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -