joi, septembrie 21, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Comisia Europeană a transmis Moldovei chestionarul de aderare la UE. Bucureștiul va ajuta Chișinăul să completeze documentul

Acasă Articole Altele Comisia Europeană a transmis Moldovei chestionarul de aderare la UE. Bucureștiul va...

Comisarul pentru vecinătate și extindere Olivér Várhelyi i-a transmis, la Luxemburg, vicepremierului Nicu Popescu, chestionarul Comisiei Europene cu privire la cererea de aderare la UE a R. Moldova. Tot la Luxemburg, autoritățile române au anunțat că vor acorda suport Moldovei în completarea documentului.

„Răspunsurile pe care le vom oferi întrebărilor din acest chestionar vor reprezenta radiografia situației noastre de moment, arătând cât suntem de pregătiți pentru aderarea la UE și, în același timp, ne vor indica unde trebuie să depunem eforturi suplimentare”, a scris Popescu pe rețelele sociale.

Potrivit lui, Moldova își accelerează parcursul european.

„Ne așteaptă o perioadă de muncă intensă așa că începând chiar de astăzi, când am primit chestionarul, instituțiile sunt pregătite pentru a furniza informațiile necesare în cel mai scurt timp. Vom implica în acest proces nu numai autoritățile, ci și societatea noastră civilă pentru că aderarea la UE reprezintă un proiect de țară care vizează viitorul fiecăruia dintre noi”, a menționat Popescu.

De menționat că ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat la Luxemburg că România va oferi suport Chișinăului în completarea chestionarului Comisiei Europene cu privire la cererea de aderare a R. Moldova la UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -