sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Chișinăul nu recunoaște „alegerile prezidențiale” din regiunea separatistă Osetia de Sud din Georgia

Acasă Regiuni Chișinău mun. Chișinăul nu recunoaște „alegerile prezidențiale” din regiunea separatistă Osetia de Sud din...

R. Moldova nu recunoaște așa numitul „scrutin” ce se desfășoară azi în regiunea secesionistă Osetia de Sud din Georgia. Chișinăul și-a reconfirmat sprijinul ferm pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Georgiei în cadrul frontierelor sale recunoscute pe plan internațional.

„Împărtășim pe deplin îngrijorările autorităților constituționale georgiene în legătură cu intenția de organizare în această regiune a Georgiei a așa-zisului „referendum” și condamnăm acest act de încălcare a normelor și principiilor fundamentale ale dreptului internațional, consfințite în Carta ONU și Actul final de la Helsinki”, se arată în nota Ministerului Afacerilor Externe de la Chișinău.

Orice încercări de ocupare sau anexare a teritoriilor unui stat independent constituie o amenințare gravă la adresa păcii, securității și stabilității internaționale, se arată într-un comunicat al diplomației de al Chișinău.

La funcția de „președinte” al regiunii separatiste Osetia de Sud aspiră cinci candidați, printre care și actual lider de la Țhinvali, Anatolii Bibilov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -