duminică, decembrie 4, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Iulian Rusu, despre prioritățile CNA: „Vom fi cu ochii în patru”

Acasă Regiuni Chișinău mun. Iulian Rusu, despre prioritățile CNA: „Vom fi cu ochii în patru”

Directorul Centrului Național Anticorupție (CNA), Iulian Rusu, a declarat în cadrul unui eveniment organizat, vineri, de Institutul pentru Politici și Reforme Europene că instituția pe care o conduce își va concentra atenția pe sectoarele achizițiilor publice și pe justiție, informează Jurnalist.md.

Potrivit lui Rusu, CNA va fi „cu ochii în patru” pe contractele mari de achiziție publice, pe tranzacții mari, inclusiv cu fonduri europene sau altor parteneri de dezvoltare.

Iulian Rusu a mai spus că CNA va continua că lupte cu actele de corupție la toate nivelele și cu cea sistemică.

„Vom avea grija ca și autoritățile publice locale, care gestionează bunuri publice, să respecte legea, în caz contrar vor fi investigați prin prisma legii penale”, a declarat Rusu.

Potrivit lui Rusu, o altă prioritate este ca dosarele instrumentate de CNA să trebuie o finalitate, iar această finalitate e în mâinile justiției. „Avem nevoie de judecători integri”, a spus Rusu.

Șeful CNA a spus cu referire la fenomenul corupției că și în instituția pe care o conduce de două luni s-au developat „aceste fenomene” și „am acționat în consecință”. Rusu a sugerat că procesul de curățare a instituției va continua și că, în acest sens, are un mare suport din partea procurilor anticorupție și colegilor din diverse direcții ale CNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -