miercuri, aprilie 17, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Litvinenco: Cei care sun pasibil de pedepse, dar care se eschivează de actul justiției, vor putea fi condamnați și în lipsa lor

Acasă Regiuni Chișinău mun. Litvinenco: Cei care sun pasibil de pedepse, dar care se eschivează de...

Codul de procedură penală ar putea fi modificat astfel ca să poată fi aplicate pedepse celor pasibili de ele, dar care se eschivează de la actul de justiţiei, a anunțat la TVR Moldova, ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco.

„Esenţa acestor modificări este foarte simplă: vrem să remediem acele breşe care există în Cod, ce nu permit urmărirea penală şi transmiterea şi examinarea dosarelor în instanţa judecătorească în raport cu unele persoane care în mod deliberat se eschivează de la tragerea la răspundere, eventual părăsesc R. Moldova şi în mod vădit se eschivează de la justiţie”, a declarat ministrul.

Litvinenco a menționat că acele carențe din lege trebuie excluse, dar, în egală măsură, „vrem să respectăm şi drepturile persoanelor care se eschivează de raspundere penală.”

Ministrul Justiției a precizat că, la moment, există vreo patru versiuni ale unor modificări ale Codului de procedură penală în acest sens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -