joi, noiembrie 23, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Comitetul Parlamentar de Asociere UE-Moldova cere integrarea R. Moldova la piața unică europeană

Acasă Regiuni Chișinău mun. Comitetul Parlamentar de Asociere UE-Moldova cere integrarea R. Moldova la piața unică...

Instituțiile europene trebuie să acționeze pentru integrarea treptată a R. Moldova în piața unică a UE. Am cerut acest lucru în declarația pe care am adoptat-o, miercuri, la Strasbourg, în cadrul Comitetului Parlamentar de Asociere UE – Moldova, a anunțat eurodeputatul român Siegfried Muresan, președintele Comitetului nominalizat.

Accesul la piața unică va aduce cetățenilor R. Moldova beneficii directe și imediate: produsele moldovenești vor putea fi exportate liber pe piața europeană, vor veni mai mulți investitori în R. Moldova, vor apărea noi locuri de muncă și oamenii se vor bucura de standarde de calitate ale produselor la fel ca standardele de calitate din țările UE, potrivit lui Mureșan.

Vicepreședintele Parlamentului, Mihail Popșoi, a spus în cadrul reuniunii Comitetului Parlamentar de Asociere Moldova – UE că autoritățile de la Chișinău sunt determinate să acționeze ferm în continuare în ceea ce privește reformarea justiției, combaterea corupției, promovarea drepturilor omului.

„Exprimând voința poporului moldovean, am depus cererea de aderarea la UE, și acum așteptăm cu nerăbdare procesul de evaluare ca să ne putem ancora în familia europeană”, a mai spus Popșoi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -