joi, noiembrie 23, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Producătorii de mere din Moldova caută piețe de desfacere în Europa

Acasă Regiuni Chișinău mun. Producătorii de mere din Moldova caută piețe de desfacere în Europa

12 companii producătoare și exportatoare de fructe, membre ale Moldova Fruct participă, în perioada 5-7 aprilie, la cea mai mare expoziție specializată Fruit Logistica din Berlin, Germania – cea mai mare expoziție specializată din Europa, care atrage peste de 75 de mii de vizitatori, informează Jurnalist.md.

Scopul urmărit de producători este promovarea fructelor moldovenești, identificarea de noi cumpărători și diversificarea piețelor de desfacere.

„Participarea noastră la acest eveniment este extrem de necesară mai ales acum, când trebuie să  diversificăm piețele pentru ca fructele moldovenești să ajungă în cât mai multe țări ale lumii”, a spus Iurie Fală, director executiv al Moldova Fruct.

Standul Moldova Fruct a fost vizitat de cumpărători din India, Emiratele Arabe Unite, Suedia, Marea Britanie, Norvegia, dar și de o delegație formată din miniștri ai agriculturii din statele Balcanice.

Participarea producătorilor moldoveni la Fruit Logistica este posibilă cu suportul donatorilor externi.

Tradițional, pentru producătorii moldoveni de mere, piața de desfacere este Rusia. După aplicarea sancțiunilor internaționale în raport cu Rusia, exportul pe această piața a devenit, practic, imposibilă. În depozitele producătorilor rămân disponibile peste 105 mii tone de mere. Producătorii de mere au cerut Guvernului să găsească posibilități de a compensa costul merelor vândute la procesare.

Potrivit unei decizii a adunării generale a producătorilor de mere din nordul țării, aceștia solicită câte compensații de 3-3,5 lei per kilogram. 98% din exporturile de mere moldovenești aveau destinația Rusia.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -