sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Igor Grosu, despre o posibilă demitere a șefului BNM: nu ajută nimănui să fie dat foc casei

Acasă Uncategorized @ro Igor Grosu, despre o posibilă demitere a șefului BNM: nu ajută nimănui...

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a spus la emisiunea „Rezoomat cu Ileana Pârgaru” de la Rlive, că majoritatea parlamentară ar fi discutat, în prealabil, cu opoziția subiectul ce ține de o posibilă demitere a guvernatorului BNM, Octavian Armașu, urmare a audierii acestuia, joi, în Parlament, informează Jurnalist.md.

Igor Grosu sugerează că a fost agreată o poziție comună, în final.

„A fost acceptat argumentul. Proiectul opoziției va fi discutat în comisia de specialitate, eventual să va fi invitat guvernatorul și echipa sa. Vom emite o decizie cântărită. Cred că să dai foc la casă, pur și simplu, de dragul unei victorii de moment nu ajută pe nimeni. Nici pe putere, nici pe opoziție”, a declarat spicherul.

Igor Grosu a dat de înțeles că o demitere a guvernatorului nu ar fi potrivită în acest moment. „Săptămâna viitoare vine misiunea FMI, vom mergem la Berlin ca să convingem FMI să aloce bani pentru pensii, pentru a oferi suport agriculturii, mărim cheltuieli în sectorul public, ceea ce nu e ușor”, a spus Grosu, spunând că și „noi avem întrebări” față de guvernator.

Amintim că Octavian Grosu, guvernul BNM, a fost audiat joi în Parlament pe tema micșorării activelor oficiale de rezervă ale Băncii Centrale cu circa 650 mil. USD. Armașu a informat activele oficiale de rezervă ale BNM se cifrează acum la 3,426 mlrd. USD față de nivelul maxim înregistrat în octombrie 2021, când activele erau de 4,073 mlrd. USD. Intervențiile BNM pe piața valutară, care au condus la scăderea activelor oficiale de rezervă, au fost necesare pe fondul a două șocuri externe – criza pe piața resurselor energetică și războiul din Ucraina.

Opoziția socialistă a elaborat un proiect în care propunerea exprimarea votului de neîncredere conducerii BNM. Comisia de specialitate urmează să examineze și să se expună pe acest subiect.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -