luni, decembrie 5, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Pas important integraționist. Moldova primește chestionarul de compatibilitate cu standardele UE

Acasă Regiuni Chișinău mun. Pas important integraționist. Moldova primește chestionarul de compatibilitate cu standardele UE

Șeful diplomației de la Chișinău, Nicu Popescu, a declarat, azi, într-o conferință de presă că autoritățile moldovene vor primit, în zilele următoare, un chestionar de la Comisia Europeană prin care va fi determinat gradul de compatibilitate a R. Moldova cu standardele UE, transmite Jurnalist.md.  

Nicu Popescu a spus că primirea acestui chestionar reprezintă un pas important integraționist.

„În aceste zile, ne pregătim să primim un chestionar din partea Comisiei Europene. Răspunsul la acest chestionar ne va permite nouă și partenerilor noștri europeni să evaluăm gradul nostru de compatibilitate cu standardele UE. Este un pas important în procesul nostru de aderare, de integrare europeană”, a declarat Nicu Popescu.

Nicu Popescu a precizat că autoritățile urmează să sistematizeze informația pentru toate cele 33 de capitole de aderare la UE, inclusiv gradul de transpunere a legislației europene, politicile în vigoare și capacitatea pentru a continua apropierea R. Moldova de UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -