vineri, iunie 14, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

În R. Moldova, au fost înăsprite pedepsele pentru corupția politică și cea electorală

Acasă Articole Alegeri libere şi corecte În R. Moldova, au fost înăsprite pedepsele pentru corupția politică și cea...

Parlamentul a votat, joi, în lectură finală, modificarea unor acte normative prin care a înăsprit sancțiunile pentru cazurile de corupție politică și electorală.

Acestea se referă inclusiv la utilizarea abuzivă a resurselor administrative în campania electorală, transportarea organizată a alegătorilor spre secțiile de vot și implicarea organizațiilor necomerciale în campania electorală.

Printre modificările operate la Codul penal se regăsește și majorarea sancțiunilor pentru împiedicarea exercitării libere a dreptului electoral; a finanțării ilegale a partidelor politice, a concurenților electorali, a grupurilor de inițiativă sau a campaniilor electorale.

Transportarea alegătorilor spre secția de vot, în ziua scrutinului, se va sancționa cu amendă de la 60 la 120 de unități contravenționale (1 u.c. = 50 de lei) pentru persoanele fizice și de la 180 la 300 de unități contravenționale pentru persoanele juridice. Va fi sancționată și organizarea transportării alegătorilor spre secțiile de vot. Va fi pedepsită contravențional și utilizarea discursului de ură și instigarea la discriminare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -