joi, septembrie 21, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Vadim Ceban, despre răspunsul „Gazpromului”, viitorul preț de achiziție a gazelor și despre viziunea „Moldovagaz” privind restructurarea datorilor față de monopolistul rus

Acasă Regiuni Chișinău mun. Vadim Ceban, despre răspunsul „Gazpromului”, viitorul preț de achiziție a gazelor și...

Șeful „Moldovagaz”, Vadim Ceban, a spus într-o emisiune live de Facebook că ultimele cotații de pe piață ar indica că prețul de achiziție a gazelor în aprilie ar putea fi între 1.000 și 1.200 USD pentru 1.000 m.c. de gaze, informează Jurnalist.md.

În contextul cererii amânării datei efectuării auditului datoriilor la gaze, Ceban a spus că a fost expediată o scrisoare către „Gazprom”, dar că încă nu există un răspuns din partea companiei ruse.

„Gazprom încă nu ne-a răspuns încă, dar știu că este în curs de pregătire. Mai știu că acesta va fi remis în timpul apropiat”, a spus Ceban.

Vadim Ceban a spus că „Moldovagaz” are o viziune asupra restructurării datoriei despre care a informat și Guvernul. Aceasta va fi prezentată la una din ședințele Consiliului de Administrație a companiei. Ceban a evitat să dea detalii, dar a menționat că discuțiile trebuie purtate inclusiv în contextul găsirii unei soluții pentru devierile financiare care au atins deja suma de 2 mlrd. de lei, precum ș pentru datoriile istorice ale sectorului termoenergetic.

„Important e să identificăm sursele de acoperire a datoriilor”, a spus șeful „Moldovagaz”, menționând că, la moment, compania nu are această sursă.

Ceban s-a arătat sceptic față de scenariul potrivit căruia „Gazprom” ar putea rezilia contractul cu „Moldovagaz”, după 1 mai.

„Dacă nu va exista un contrat, va fi mult mai dificil să se decidă ceva cu datoriile”, a spus Vadim Ceban, care consideră că trebuie fixat un termen real de soluționare a problemei.

„Orice ar fi, consumatorii nu vor rămâne fără gaze”, a menționat șeful „Moldovagaz”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -