vineri, iunie 14, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

The Guardian, despre Moldova și criza refugiaților: „Săracii ajută disperații…”

Acasă Regiuni Chișinău mun. The Guardian, despre Moldova și criza refugiaților: „Săracii ajută disperații...”

Publicația britanică The Guardian scrie despre R. Moldova ca despre una dintre cele mai sărace națiuni din Europa, care a primit până acum 370.000 de refugiați ucraineni, și că președinta Maia Sandu a cerut comunității internaționale ajutor financiar în contextul creșterii presiunii.

Articolul din The Guardian descrie drama refugiaților din diferite regiuni ale Ucrainei care au fugit de război în Moldova.

În ultima lună, mica țară vecină a Ucrainei a primit aproximativ 370.000 de refugiați ucraineni, care au fost întâmpinați la graniță cu brațele deschise de către localnici care s-au oferit să-i găzduiască și să-i ajute, notează publicația britanică.

„Dar Moldova, una dintre cele mai sărace națiuni din Europa, înțelege, de asemenea, cât de repede își poate epuiza resursele în oferi ajutor, pe măsură ce conflictul se apropie tot mai mult de granița sa de est cu Ucraina”, observă The Guardian.

Publicația mai scrie că forțele ruse s-au apropiat de Odesa, lângă granița Moldovei, și dacă orașul va fi atacat, asta, cel mai probabil, va declanșa un nou val de refugiați.

The Guardian menționează că președintele țării, Maia Sandu, a solicitat suport comunității internaționale în gestionarea crizei refugiaților. SUA au promis 30 mil. USD, iar UE 90 mil. de euro, bani care vor fi direcționați către agențiile ONU și organizațiile societății civile implicare în procesul de rezolvare a crizei refugiaților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -