vineri, iunie 14, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Prima tranșă de 1250 de tone de păcură din cele 5000 a ajuns la Chișinău

Acasă Regiuni Chișinău mun. Prima tranșă de 1250 de tone de păcură din cele 5000 a...

1250 de tone de păcură, donate de România, au ajuns în la Chișinău. Acesta este primul lot din cele 5000 de tone, oferite țării noastre cu titlu gratuit, pentru menținerea securității energetice a statului.

La evenimentul de întâmpinare a garnituri cu păcură au participat mai mulți oficiali moldoveni și români, printre care premierul Natalia Gavrilița și ambasadorul român, Daniel Ioniță.

Prim-ministru a subliniat că prietenia și solidaritatea României sunt apreciate de cetățenii moldoveni, iar autoritățile, cu suportul părții române, vor depune eforturi pentru ca oamenii să simtă siguranță și sprijin.

Ambasadorul Daniel Ioniță a reiterat angajamentul țării sale de a contribui prin acțiuni concrete la asigurarea securității energetice a R. Moldova.

„Păcura, în valoare de 3,5 mil. de euro, are ca destinație termocentralele din R. Moldova, iar principalii beneficiarii sunt cetățenii acestei țări. România și UE dovedesc prin fapte că sunt alături de dumneavoastră”, a spus Ioniță.

În următoarele săptămâni vor fi transportate și predate celelalte trei tranșe din cantitatea de păcură alocată R. Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -