sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

25.000 de refugiați ucraineni în Moldova au fost transportați în țări ale UE

Acasă Regiuni Chișinău mun. 25.000 de refugiați ucraineni în Moldova au fost transportați în țări ale...

În perioada 8-22 martie, aproape 25.000 de refugiați din Ucraina au fost ajutați să ajungă în destinații ale Uniunii Europene, fiind transportați pe cale rutieră, feroviară și aeriană.

În acest sens, au fost organizate 25 de curse aeriene cu un număr total de pasageri la bord de 3.321. Oamenii au ajuns în Israel, Bulgaria, Turcia, Germania și Austria, informează Guvernul.

Au fost efectuate 451 curse cu autocarul și transportate 14.914 persoane, majoritatea dintre care a ajuns în România. Alte peste 6.404 persoane din Ucraina au ajuns la Iași și București cu trenurile comerciale și cursa specială Căușeni – Chișinău – Iași, organizată de Centrul Unic de Gestionare a Crizei.

Menționăm că cetățenii ajunși în Moldova din Ucraina continuă să plece spre alte destinații și cu automobilele personale sau sunt ajutați de cetățenii Republicii Moldova să treacă frontiera cu România.

În total, în dimineața acestei zile, în Moldova, se aflau puțin peste 101.000 de refugiați, dintre care 49.033 copii. În țară funcționează 104 centre de plasament, dintre care 42 în Chișinău. În centre sunt cazați 4.209 refugiați, majoritatea femei și copii, fiind disponibile circa 5.000 de locuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -