vineri, iunie 14, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

SUA au anunțat un pachet financiar solid pentru Moldova în contextul crizei refugiaților

Acasă Regiuni Chișinău mun. SUA au anunțat un pachet financiar solid pentru Moldova în contextul crizei...

Ambasadorul american la Chișinău, Kent Logsdon, a anunțat, duminică, că SUA vor aloca peste 30 mil. USD R. Moldova în următoarea jumătate de an pentru a ajuta organizațiile umanitare și guvernul să răspundă crizei refugiaților.

Finanțarea anunțată de diplomat face parte din cei peste 300 mil. USD pe care SUA le-au alocat ca asistență umanitară, în regiune, inclusiv în Ucraina.

Cele 30 de mil. USD alocate Moldovei vor fi folosite pentru a ajuta organizațiile să furnizeze servicii critice de ajutor critice, cum ar fi lenjeria de pat și articolele de igienă, asigurarea de mese calde. Banii vor fi folosiți pentru organizarea transportului refugiaților ce tranzitează Moldova și vor ajuta la asigurarea protecției persoanelor vulnerabile din rândul refugiaților. SUA sprijină organizațiile pentru a oferi asistență juridică, asistență medicală și sprijin psiho-social. Această finanțare va ajuta și organizațiile umanitare să mențină contactul între membrii familiilor care au fost despărțite din cauza conflictului.

Ambasadorul SUA a mulțumit cetăţenilor moldoveni pentru susținerea şi căldura cu care îi primesc pe refugiaţii ucraineni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -