vineri, septembrie 22, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Nicu Popescu, la Bruxelles: „avem un mandat ferm să aducem țara noastră în UE”

Acasă Articole Altele Nicu Popescu, la Bruxelles: „avem un mandat ferm să aducem țara noastră...

Vicepremierul Nicu Popescu, ministrul de Externe, se află într-o vizită de două zile la Bruxelles. Astăzi, oficialul moldovean a participat la Consiliul pentru afaceri externe în cadrul căruia a discutat cu miniștrii de externe din statele membre ale UE despre perspectiva europeană a R. Moldova și situația de securitate regională.

După reuniune, Nicu Popescu a scris pe pagina lui de Telegram că depunerea cererii de aderare la UE este o expresie a atașamentului față de valorile europene.

„Țara noastră este un stat european, cu o istorie europeană, vorbim o limbă și purtăm o identitate europeană. Avem un mandat ferm să aducem țara noastră în UE. Sprijinul statelor membre pentru perspectiva noastră europeană va reprezenta un puternic mesaj de susținere pentru parcursul nostru ireversibil european, o integrare într-un spațiu de Libertate, Stabilitate și Pace”, a notat șeful diplomației moldovene.

Nicul Popescu a menționat că Moldova își dorește o cooperare mai aprofundată cu UE pentru a asigura stabilitatea socio-economică și a moderniza comunitățile țării după standardele europene. Șeful diplomației de la Chișinău a mai solicitat în cadrul consiliului necesitatea majorării asistenței financiare nerambursabile din partea partenerilor europeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -