joi, septembrie 21, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Vadim Ceban, despre datoria de peste 700 mil. USD față de „Gazprom”: a fost acumulată între 1995 și 2019

Acasă Regiuni Chișinău mun. Vadim Ceban, despre datoria de peste 700 mil. USD față de „Gazprom”:...

Președintele Consiliului de Administrația al „Moldovagaz”, Vadim Ceban, a confirmat într-o emisiune la RLIVE că în actele contabile figurează suma de 709 mil. USD ca datorie față de „Gazprom”.

Șeful de la „Moldovagaz” a specificat că aceste datorii s-au acumulat din 1995 și până în 2019, anul în care a fost numit în fruntea companiei. Din 2019 și până acum nu au fost acumulate, a subliniat Ceban.

Este important ca după viitorul audit pe această datorii să se stabilească în ce mod și în ce perioadă ar urma să fie stinsă datoria respectivă, a spus Ceban.

Amintim că autoritățile de la Chișinău conveniseră anterior cu „Gazprom” asupra realizării unui audit pe datoriile istorice, care urma să fie realizat până la 1 mai. Premierul Natalia Gavrilița a spus, recent, că deja este clar că nu se va reuși realizarea acestui fapt până la 1 mai, inclusiv din cauza războiului din Ucraina. Asta ar oferi pârghii juridice pentru „Gazprom” să stopeze livrările de gaze către Moldova.

Ceban a spus că deja a fost făcută o solicitare la adresa „Gazprom” în vederea extinderii termenului de auditare a datoriilor. Șeful „Moldovagaz” a spus că este optimist în sensul că nu se va ajunge la stoparea livrărilor, dar oricum trebuie să „pregătim diverse variante în care ar putea să se dezvolte situația”.

În contextul micșorării tarifelor la gaze, Vadim Ceban a spus că nu sunt premise ca acestea să fie revizuite în scădere, deoarece nu permit devierile financiare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -