sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

VIDEO. Maia Sandu, în contextul celor trei crize: în lunile ce vin va trebui să muncim mai mult, să economisim, să fim mai adaptabili

Acasă Regiuni Chișinău mun. VIDEO. Maia Sandu, în contextul celor trei crize: în lunile ce vin...

Președinta Maia Sandu a declarat într-o adresare cetățenilor că R. Moldova se confruntă cu mai multe crize în paralel: criza pandemică, energetică și creșterea prețurilor. În acest context, șefa statului a chemat oamenii la unitate și a dat asigurării că autoritățile vor elabora un program de reziliență și de anticriză.

Maia Sandu a chemat cetățenii se ajute reciproc, iar în acest sens a exemplificat: „să consumăm mai multe produse locale. De exemplu, mere proaspete crescute cu grijă de agricultorii noștri care acum nu-și mai pot duce marfa pe piețele din est.”

Șefa statului a menționat că „în lunile ce vin va trebui să muncim mai mult, să economisim, să fim mai adaptabili.”

Criză energetică, spune Maia Sandu, a condus la creșterea prețurilor, iar în consecință sunt afectați cetățenii și agenții economici. Costurile mari la carburanți pun în pericol desfășurarea lucrărilor de primăvara.

Președinta a vorbit și despre războiul din Ucraina, spunând că acesta a afectat Moldova economic și social. „Suntem obosiți, slăbiți și avem venituri mai mici, dar nu suntem doborâți”, a declarat Maia Sandu, care a lăudat cetățenii pentru mobilizarea impresionantă de a ajuta refugiații ucraineni.

Șefa statului că reorientarea exporturilor și importurilor a dus la majorarea prețurilor la unele produse.

„Trecem printr-o perioadă complicată, încă nu am ieșit la liman. Vreau să știți că nu sunteți singuri în fața furtunii”, a dat asigurări Maia Sandu, spunând că guvernul lucrează la un program de reziliență economică și anticriză.

Președintele R. Moldova a chemat la unitate, arătându-se sigură că „împreună vom ieși mai puternici din această criză”. „Vom rezista, așa cum au făcut-o la greu părinții și buneii noștri”, a declarat Maia Sandu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -