marți, mai 21, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Nicu Popescu: populația R. Moldova a crescut, în ultimele două săptămâni, cu circa 4%; este o mare provocare pentru țară

Acasă Regiuni Chișinău mun. Nicu Popescu: populația R. Moldova a crescut, în ultimele două săptămâni, cu...

Vicepremierul Nicu Popescu, șeful diplomației de la Chișinău, a declarat, azi, că, în ultimele două săptămâni, populația R. Moldova a crescut cu circa 4% pe fondul unui mare val de refugiați din Ucraina, transmite Jurnalist.md.  

„Va trebui să adaptăm sistemul de sănătate, cel educațional și altele la această nouă situație”, a declarat Popescu în cadrul unei conferințe de presă comune susținute cu omologul său german, Annalena Baerbock.

Popescu a sugerat că Moldova se confruntă cu o mare provocare în contextul celei mai mari crize umanitare din ultimii ani din Europa de Est, spunând că țara noastră dispune de resurse foarte limitate. Totuși, Popescu a spus că „granițele sunt deschise pentru toți cei care fug de război”.

Nicu Popescu a mai declarat că numărul refugiaților care au trecut prin R. Moldova a depășit cifra de 300.000, dintre care peste 100.000 au rămas în Moldova. Majoritatea dintre aceștia sunt găzduiți de moldovenii care dau dovadă de o solidaritate fără precedent cu vecinii lor.

Șeful diplomației moldovene a menționat că R. Moldova are nevoie de ajutor și sprijin extern pentru asigurarea stabilității și pentru minimizarea costurilor în această operațiune umanitară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -