duminică, noiembrie 27, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Susținere suplimentară pentru veteranii războiului de pe Nistru

Acasă Regiuni Chișinău mun. Susținere suplimentară pentru veteranii războiului de pe Nistru

Veteranii de război, participanți la acțiunile de luptă pentru  apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova, precum și membrii familiilor lor vor putea beneficia de un ajutor material unic în valoare de 2500 lei.

Parlamentul a adoptat, în prima lectură, un proiect de lege în acest sens.

De acest ajutor material unic vor beneficia veteranii războiului de pe Nistru; soții celor căzuți în lupte. De asemenea, beneficiari ai ajutorului unic vor fi putea fi unul din părinții participanților la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței căzuți la datorie.

Circa 2000 de veterani și membrii familiilor lor vor beneficia de acest ajutor unic.

O altă reglementare este cea privind includerea, în stagiul de cotizare, în mărime triplă, a perioadei participării la acțiunile de luptă de la 2 martie până la 13 august 1992. De acest stagiu suplimentar de cotizare pentru stabilirea pensiei vor beneficia circa 10.000 de persoane.

Proiectul mai prevede, cu titlu de excepție, că veteranii de război, decorați cu distincții de stat, inclusiv cu distincții de stat ale fostei U.R.S.S. vor beneficia de dreptul la alocația nominală, indiferent de faptul dacă sunt sau nu beneficiari de  pensie sau alocație de stat.

2022 a fost declarat An al recunoștinței față de veteranii de război.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -