vineri, martie 29, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Reacția Ministerului Economiei după dispariția sării din magazine

Acasă Regiuni Chișinău mun. Reacția Ministerului Economiei după dispariția sării din magazine

Ministerul Economiei al R. Moldova a anunțat astăzi că în țară există suficiente stocuri de sare. Reacția a fost făcută după ce din magazine rafturile cu sare au fost golite.

„Atât în luna ianuarie, cât și în februarie s-a importat peste o mie de tone de sare alimentară (iodată și neiodată). Importatorii de sare au confirmat că nu există nicio problemă de asigurare a cererii interne a Moldovei cu acest produs”, arată Ministerul Economiei.

Comercianții vor suplini stocurile de pe alte piețe, printre care Bulgaria, România, Polonia și Italia, susține Ministerul Economiei.

Autoritățile spun că panica artificială și adaptarea mai lentă la schimbările în cererea unor lanțuri de aprovizionare, provoacă unele distorsiuni temporare în aprovizionarea pe raft.

Amintim că, recent, premierul Natalia Gavrilița a spus că, în urma suspendării exporturilor și importurilor din Rusia și Ucraina, economia națională s-a reorientat pe alte piețe.

În 2020, potrivit Mold Street, R. Moldova a important din Ucraina 20,4 tone de sare, câte peste patru tone din Belarus și Turcia. Din România, au fost importante circa două tone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -