duminică, noiembrie 27, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Noi măsuri adoptate de Comisia Situații Excepționale – unele proceduri de import au fost simplificate

Acasă Regiuni Chișinău mun. Noi măsuri adoptate de Comisia Situații Excepționale – unele proceduri de import...

Comisia Situații Excepționale a decis, în cadrul ședinței de astăzi, să simplifice procedurile de import a ajutoarelor umanitare venite în adresa Guvernului R. Moldova pentru asistența refugiaților din Ucraina.

Procedura simplificată se aplică doar în cazurile în care ajutoarele sunt recepționate de către una dintre autoritățile publice centrale, în special, IGSU, Ministerul Muncii și Protecției Sociale și Ministerul Sănătății.

Serviciul Vamal va autoriza importul acestui tip de ajutoare fără avizul prealabil al autorităților de resort, dar și fără aplicarea altor măsuri de politică economică.

O altă decizie a CSE vizează fluidizarea tranzitului cetățenilor străini și apatrizi. Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a fost împuternicită să organizeze curse aeriene neregulate pentru transportul refugiaților din Ucraina.

Membrii CSE au decis să faciliteze și importul de medicamente de uz veterinar în perioada stării de urgență.  ANSA permite intrarea în țară a medicamentelor de uz veterinar înregistrate centralizat de către Agenția Europeană a Medicamentelor. Lista acestora urmează să fie coordonată în prealabil cu ANSA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -