vineri, iunie 14, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Revenco: numărul refugiaților ucraineni, aflați în R. Moldova, a trecut de 100.000

Acasă Regiuni Chișinău mun. Revenco: numărul refugiaților ucraineni, aflați în R. Moldova, a trecut de 100.000

Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, a anunțat, azi, într-o conferință de presă, că cele mai recente date arată că în R. Moldova se află peste 100.000 de refugiați din Ucraina, transmite Jurnalist.md.

Revenco a menționat că autoritățile aplică o serie de măsuri pentru fluidizarea fluxului de refugiați care se deplasează prin R. Moldova spre direcția vestică. Astfel, s-a ajuns la o înțelegere cu partea română în vederea eficientizării trecerii fluxului de refugiați prin PRF Giurgiulești-Galați, Leușeni-Albița și Cahul-Oancea.

La Palanca a fost făcută o gară provizoriu de unde cetățenii ucraineni sunt transportați spre punctele de trecere a frontierei de la hotarul cu România.

La fel, autoritățile au construit două centre provizorii de plasament pentru refugiați, inclusiv unul lângă PTF Giurgiulești-Galați.

Ana Revenco a amintit despre faptul că CSE va aproba deschierea spațiului aerian pentru zboruri umanitare, inclusiv pentru evacuarea refugiaților, iar în acest sens autoritățile moldovene se află în dialog cu diverse ambasade.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -