marți, mai 21, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Socialiștii au condamnat semnarea cererii de aderare a R. Moldova la UE

Acasă Articole Altele Socialiștii au condamnat semnarea cererii de aderare a R. Moldova la UE

RSRM a condamnat „graba” cu care conducerea R. Moldova a semnat cererea de aderare a Moldovei la Uniunea Europeană și că pentru luarea unei asemenea decizii trebuie organizat un referendum.

Socialiștii consideră că această inițiativă este una pur populistă, „de partid” care poate provoca destabilizarea situației din țară și dezbinarea societății pe criterii politice. „Adoptarea unor decizii atât de serioase cu privire la vectorul de dezvoltare a țării trebuie realizată ținând cont și de regiunea transnistreană”, menționează PSRM într-o declarație a Comitetului executiv.

„Suveranitatea R. Moldova este o valoare fundamentală”, iar Moldova trebuie să-și aleagă și să parcurgă calea alegerii sale istorice și să nu fie examinată conjunctural, „la pachet”, în contextul tulburărilor regionale, se menționează în declarația citată.

PSRM a îndemnat autoritățile să renunțe la abordarea „la pachet” a deciziilor unilaterale de conjunctură și să înceteze să facă populism politic, să țină cont de opinia cetățenilor cu privire la problemele de importanță strategică printr-un referendum și să purceadă la soluționarea celor mai stringente probleme.

Amintim că, aseară, președinta Maia Sandu, premierul Natalia Gavriliță și spicherul Igor Grosu au semnat cererea de aderare la UE. Anterior, Ucraina și Georgia au depus cereri în acest sens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -