duminică, decembrie 4, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Regiunea transnistreană cere comunității internaționale să fie recunoscută ca stat independent

Acasă Articole Altele Regiunea transnistreană cere comunității internaționale să fie recunoscută ca stat independent

În contextul semnării cererii R. Moldova de aderare la UE, autoritățile de la Tiraspol au difuzat o declarație în care solicită de la ONU, OSCE, partenerilor în procesul de negocieri și comunității internaționale să recunoască republica moldovenească transnistreană și să „asigure respectarea voința poporului transnistrean la autodeterminare și de a stabili relații diplomatice cu Transnistria.”

Tiraspolul cere Chișinăului, în noile circumstanțe actuale, să înceapă dialog în sensul „reglementării civilizate definitive a relațiilor” pe cale pașnică și „de bună vecinătate a două state independente, prin semnarea unui acord interstatal cuprinzător.”

O declarație a departamentului de externe de la Tiraspol arată că semnarea cererii de aderare a R. Moldova la UE schimbă în mod cardinal circumstanțele reglementării definitive a relațiilor moldo-transnistrene. Tiraspolul susține că cererea a fost semnată fără să fie luată în calcul opinia părții transnistrene.

În declarație se amintește și de faptul că „poporul transnistrean” încă în 2006 a votat într-un referendum în favoarea independenței republicii moldovenești transnistrene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -