vineri, iunie 14, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Secretarul de Stat al SUA vine la Chișinău

Acasă Articole Altele Secretarul de Stat al SUA vine la Chișinău

Secretarul american de stat, Antony Blinken vine la Chișinău, pe 5 și 6 martie, în cadrul unei călătorii europene în care va vizita şase țări, a anunțat Ambasada SUA în R. Moldova.

Agenda discuțiilor include sprijinul SUA pentru eforturile țării noastre de a oferi asistență refugiaților ucraineni ca urmare a războiului din țara vecină, precum și susținerea de către partenerii americani a proceselor democratice, a suveranității și integrității teritoriale a R. Moldova. La Chișinău, șeful diplomației americane se va întâlni cu președinta Maia Sandu, prim-ministra Natalia Gavrilița și ministrul de externe Nicu Popescu, au precizat autoritățile moldovene.

Călătoria oficialului american în cele șase țări este programată pentru perioada 3-8 martie.

Un comunicat al Departamentului de Stat arată că oficialul american își va începe călătoria la Bruxelles, Belgia, unde va participa la o ședință a Ministerului de Externe a NATO, se va întâlni cu omologii UE, va participa la o reuniune ministerială a G7 și va avea întâlniri cu partenerii și Aliații pentru a discuta răspunsul global la invazia Rusiei.

Antony Blinken va vizita, de asemenea, Polonia, Moldova, Letonia, Lituania și Estonia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -