vineri, iunie 14, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Chișinăul a emis alertă de călătorie în Rusia. Pe cei căi pot reveni moldovenii în patrie din Rusia

Acasă Articole Altele Chișinăul a emis alertă de călătorie în Rusia. Pe cei căi pot...

Ministerul de Externe de la Chișinău a făcut apel la calm către cetățenii R. Moldova aflați temporar în Rusia în contextul deciziilor autorităților statelor din regiune care au afectat căile de transport aerian și terestru de pasageri din și spre Federația Rusă.

Diplomația moldoveană menționează că, în cazuri de urgență, celor care doresc să revină în R. Moldova le recomandă să facă uz de rutele comerciale încă disponibile cu escale în Istanbul, Turcia sau Dubai, Emiratele Arabe Unite – cu destinația Iași sau București.

Până pe data de 4 martie spațiul aerian al R. Moldova este închis, prin Aeroportul Internațional Chișinău nefiind efectuate zboruri.

La etapa actuală instituțiile abilitate evaluează posibilitățile de utilizare a unor rute alternative pentru transportul de pasageri, fiind identificate mai multe opțiuni care vor fi comunicate suplimentar.

De asemenea, MAEIE îndeamnă cetățenii țării noastre să nu întreprindă călătorii neesențiale în Rusia și să verifice cu regularitate informațiile difuzate pe pagina ministerului și a ambasadei R. Moldova la Moscova.

Informații suplimentare pot fi consultate la responsabilii de la Secția consulară a ambasadei R. Moldova din Moscova, strada Rojdestvenka, 7, tel.: tel:+ 7 (495) 790 75 46; e-mail.

Centrul de apel al MAEIE poate fi contactat la numărul de telefon tel:0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a R. Moldova sau numerele tel:+373 22 23 20 02; tel:+373 22 20 10 47; tel:+373 78 220 041 (inclusiv din străinătate) sau email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -