joi, iunie 13, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Criza refugiaților. Autoritățile au aprobat sporuri salariale pentru polițiști, militari și unele categorii de lucrători sociali

Acasă Regiuni Chișinău mun. Criza refugiaților. Autoritățile au aprobat sporuri salariale pentru polițiști, militari și unele...

Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a aprobat mai multe măsuri în contextul stării de urgență și a crizei în contextul refugiaților din Ucraina.

Astfel, CSE a aprobat alocare a 152,1 mil. de lei pentru categoriile de angajați implicate direct în procesul de gestionare a fluxului de refugiați şi asigurarea ordinii şi securității publice. De sporuri la salarii vor beneficia angajații din sistemul MAI,  al Apărării,  Muncii și Protecției Sociale, implicați nemijlocit în gestionarea crizei.

CSE a mai decis interzicerea, pe perioada stării de urgență a exportului porumbului și derivatelor acestuia, cu excepția semințelor de porumb destinate însămânțării. Serviciul Vamal și ANSA, vor asigura trecerea peste frontieră a produselor alimentare și de strictă necesitate, în regim non-stop și prioritar.

S-a mai decis ca în perioada stării de urgență, persoanele posesoare de autovehicule neînmatriculate în R. Moldova, care intră pe teritoriul țării noastre sau care îl tranzitează dinspre Ucraina nu vor achita vinieta pentru folosirea drumurilor din Moldova. O altă decizie se referă la interzicerea, pe perioada stării de urgență, a  comercializării și utilizării articolelor pirotehnice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -