duminică, noiembrie 27, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Trei familii din Ucraina cu 36 de copii au fost relocate de la Moldexpo într-un alt centru de plasament

Acasă Regiuni Chișinău mun. Trei familii din Ucraina cu 36 de copii au fost relocate de...

Situații deosebite printre miile de refugiați ucraineni care au ajuns în R. Moldova. Este și cazul a trei familii cu 36 de copii, care au fost găzduiți de Centrul de plasament de la „Moldexpo”, dar au fost relocați în altă locație, informează Jurnalist.md.

Aceste familii trei familii se află a doua zi la Chișinău. Doar părinții au acte, copiii neavând acte de identitate. Aceste familii sunt în tranzit și vor să plece mai departe, dar au rămas blocați la Chișinău din cauza că nu au acte de identitate. Așa că au rămas blocați la Chișinău din cauza acestei probleme, a spus, într-o intervenție la Rlive, Boris Gâlca, șeful Direcției generale asistență medicală și socială a Primăriei Chișinău.

În acest caz e nevoie de implicarea autorităților ucrainene, dar în situația în care situația e gravă în țara vecină, soluționarea situației acestor familii va dura.

„Aceste familii au fost relocate de la „Moldexpo” în alt centru de la plasament pe termen mai lung, probabil”, a spus Boris Gâlcă.

Până astăzi, circa 35.000 de cetățeni din Ucraina au intrat în R. Moldova. Datele ONU arată că peste 100.000 de cetățeni ai Ucrainei și-au părăsit țara după primele de război cu Rusia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -