duminică, decembrie 4, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Parlamentul a instituit stare de urgență pe tot teritoriul R. Moldova. CSE are undă liberă să aplice cel puțin 20 de măsuri

Acasă Articole Altele Parlamentul a instituit stare de urgență pe tot teritoriul R. Moldova. CSE...

Întrunit în această seară, Parlamentul a votat cu 88 de voturi pentru instituirea stării de urgență pe o perioadă de 60 de zile pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Starea de urgență a fost declarată începând cu 24 februarie.

În discursul prin care a cerut Parlamentului instituirea stării de urgență, premierul Natalia Garilița a declarat, între altele, că „noaptea trecută pacea din Europa a fost zguduită chiar lângă țara noastră”.

Gavrilița a făcut apel la unitate și solidaritate. Premierul a spus că R. Moldova se va confrunta cu un flux mare de oameni. Deja au intrat în țară peste 4000 de cetățeni. „Avem obligația morală să-i ajutăm”, a accentuat Gavrilița.

După instituirea stării de urgență, Comisia pentru Situații Excepționale, care devine puterea executivă, are undă liberă să aplice cel puțin 20 de măsuri, între care instituirea unui regim special de intrare și ieșire din țară, reglementarea spațiului aerian și regim special de circulație pe teritoriul țării.

Alte măsuri se referă la instituirea unui regim special de activitate pentru agenții economici, interzicerea formării organizațiilor paramilitare, interzicerea desfășurării acțiunilor în masă, raționalizarea consumului alimentelor, a apei și gazelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -