sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Maia Sandu, după ședința CSS: toate instituțiile statului sunt în alertă; Guvernul va cere Parlamentului instituirea stării de urgență

Acasă Uncategorized @ro Maia Sandu, după ședința CSS: toate instituțiile statului sunt în alertă; Guvernul...

În contextul situației din Ucraina, președintele R. Moldova, Maia Sandu, a declarat după ședința de astăzi a Consiliului Suprem de Securitate că toate instituțiile statului sunt în alertă. Guvernul va cere Parlamentului instituirea stării de urgență. Un centru de gestionare a crizei și-a început activitatea.

Maia Sandu a mai comunicat că Ministerul Apărării va intensifica acțiunile de patrulare în vederea prevenirii eventualelor provocări.

Șefa statului a solicitat cetățenilor aflați în Ucraina să se întoarcă acasă. Toate punctele de trecere a frontierei sunt deschide și funcționează în regim extins, fiind suplimentate cu echipe.

Maia Sandu a mai spus că se atestă o creștere a fluxului de tranzit la granița cu Ucraina. „Suntem pregătiți să acomodăm câteva zeci de mii de oameni”, a spus Sandu, menționând că autoritățile de la Chișinău au pregătite mai multe scenarii dacă vor exista mai mulți refugiați.

Președintele a lansat rugămintea către cetățeni să fie înțelegători să se ajute reciproc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -