duminică, decembrie 4, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Declarația diplomației de la Chișinău în legătură cu recunoașterea „independenței” unor regiuni ucrainene de către Rusia

Acasă Articole Altele Declarația diplomației de la Chișinău în legătură cu recunoașterea „independenței” unor regiuni...

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al R. Moldova a condamnat, într-o declarație, cu fermitate recunoașterea de către Federația Rusă a „independenței” entităților separatiste din regiunile de est ale Ucrainei. Această decizie a fost precedată de o campanie de presiune politico-militară asupra Ucrainei și acțiuni de destabilizare în zona de conflict.

Recunoașterea pune sub semnul întrebării orice perspectivă de soluționare politică a conflictului din estul Ucrainei și va avea consecințe profunde negative de durată. Regretăm că Federația Rusă a ales calea încălcării principiilor și normelor dreptului internațional. Sperăm că această evoluție nu va provoca un nou val de ostilități militare la linia de contact.

Diplomația de la Chișinău reiterează sprijinul ferm pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, în cadrul graniţelor sale recunoscute pe plan internaţional.

Amintim că, aseară, liderul de la Kremlin, Vladimir Putin a declarat că Rusia recunoaște independența regiunilor Donețk și Lugansk. Tot aseară Putin a semnat acordurile de prietenie și ajutor cu liderii celor două regiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -