duminică, mai 19, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Moldova și Ucraina se vor deconecta de la sistemul energetic unificat al Rusiei și Belarusului pentru a testa, în regim izolat, interconexiunea la sistemul energetic european

Acasă Regiuni Chișinău mun. Moldova și Ucraina se vor deconecta de la sistemul energetic unificat al...

În perioada 24-26 februarie, sistemele electroenergetice ale R. Moldova și Ucrainei vor funcționa împreună în regim izolat de alte sisteme energetice vecine, anunță un comunicat al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Testul din luna februarie reprezintă prima etapă a procesului de interconectare sincronă a sistemelor noastre electroenergetice cu rețeaua Europei Continentale a ENTSO-E, notează ministerul.

Un exercițiu similar este planificat și în regim de funcționare de vară.

MIDR precizează că testele includ deconectarea insulei energetice Burshtyn din Vestul Ucrainei de la rețeaua Europei Continentale a ENTSO-E și sincronizarea ei cu sistemul energetic unificat al Ucrainei; la fel – deconectarea sistemului energetic al Ucrainei de la sistemul energetic unificat din Belarus și de la cel al sistemului energetic unificat al Rusiei.

Consumatorii de energie electrică vor consuma, în continuare, energie electrică fără întreruperi. Deconectarea de la sistemele energetice vecine și sincronizarea ulterioară cu acestea nu va fi resimțită la nivelul consumatorilor finali de energie electrică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -